PRP

Foto: ArtNyou Photo

Foto: ArtNyou Photo

PRP

PRP har blivit känt som "the vampire treatment" eller vampyrmetoden. Egentligen är det en förkortning för Platelet Rich Plasma och är den mest naturliga injektionsbehandling du kan genomföra då det är din egen plasma som injiceras. Den läkande kraften i plasman är känt både inom idrottsmedicin och ortopedin. 


Vad kan PRP göra?

Vanligast är att utföra behandlingen mot håravfall och tunnhårighet då tillväxtfaktorerna i plasman ökar både antalet hårfoliklar och kvalitén på håret. Behandlingen har även blivit populär för att stimulera skäggväxt. Det går dock att använda PRP på hela kroppen i syfte att förbättra hudkvalitén i form av ökad spänst, bättre återfuktning och minska fina linjer.


Hur går behandlingen till?

Innan du får genomföra en injektionsbehandling med PRP finns det lagkrav på att du genomgår en konsultation med betänketid. Betänketiden mellan konsultation och behandling ska vara minst två dygn. Under konsultationen går vi bland annat igenom vilka resultat du kan förvänta dig samt vilka risker som finns.

Om inga hinder finns tar vi på behandlingsdagen ett venöst venprov. Blodprovet centrifugeras sedan för att utvinna plasman. Plasman återförs sedan genom injektion och/eller microneedling. För känsligare områden finns lokalbedövning att få. Viss rodnad/svullnad kan uppstå vilket lägger sig inom ca 12 timmar.


Hur många behandligar krävs?

För hudbehandlingar genomförs det som en kur x 3-8 med 6-8 veckors mellanrum beroende på hudtillstånd och önskat resultat.


För hårbehandlingar genomförs behandlingen som en kur x 3. Efter 6 månader genomförs en ny behandlingscykel eller en underhållsbehandling.


Hur länge håller resultatet?

För bibehållet resultat rekommenderas en underhållsbehandling var 6:e månad.

Pris:

3200kr/behandling

7750kr för en kur x 3.

PRP - VAGINOVA

Vaginova® är en ny icke-invasiv metod baserad på PRP, Platelet Rich Plasma, med mycket goda resultat för behandling av typiska problem hos kvinnor. Både tidigt och sent i livet kan kvinnor drabbas av problem med torra slemhinnor och stressinkontinens, lichen sclerosus, svårighet att få orgasm och andra problem som kan vara svåra att tala om och svåra att behandla. Internationellt finns forskning som visar att behandling med PRP kan minska urinläckage, torra slemhinnor, sexuella funktionsproblem och lichen sclerosus. PRP är en helt naturlig behandling, där eget blod används, utan risk för allergiska reaktioner. Plasmans förmåga att stimulera tillväxtfaktorer läker och föryngrar vävnad.


Vad kan Vaginova göra?

Problem som effektivt kan behandlas med Vaginova®-metoden:
· Torra slemhinnor
· Sår, Lichen sclerosus
·Behov av uppstramning
· Smärta vid samlag
· Inkontinens
·Minskad lust och förmåga att uppnå orgasm


Hur går behandlingen till?

Vaginova® kräver ingen kirurgi och är i det närmaste fri från obehag. Vaginova® baseras på PRP, Platelet Rich Plasma, som när det används för ansiktsbehandling ofta kallas Vampyrlyft. PRP eller blodplättarna är den del i blodet som innehåller kroppens eget reparationssystem. Tänk på PRP som läkande och återuppbyggande. PRP i koncentrerad form utvinns genom att centrifugera ca 20ml av ditt egna blod. PRP injiceras sedan med en fin nål i behandlingsområdet.Det är inte så allvarligt som det låter. En effektiv bedövningskräm samt lokalbedövning vilket gör att du känner i det närmaste ingenting.


Hur många behandligar krävs?

Oftast räcker 1-2 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum. För stressinkontinens och lichen sclerosus kan det krävas upp till 5 behandlingar.


Hur länge håller resultatet?

Individuellt, men ca 1 år.


Pris:

3500kr/behandling

8925kr för en kur x 3. (15% rabatt)

15750kr för en kur x 6 (25% rabatt)